viernes, 15 de mayo de 2020

Activitat11

Els mètodes anticonceptius
- Quins tipus de mètodes anticonceptius coneixes? Indica algun exemple de cadascú.
Barrera:Condó
Químic:Espermicides
Quirúrgics:Vasectomia

Quin és el mètode anticonceptiu menys eficaç i per tant, el menys adient?
És el coit interrompunt.

Quin és l'únic mètode anticonceptiu que, a més, evita el contagi de malalties de transmissió sexual? Explica-ho
Condó.Consisteix en una funda de latex o poluretà que es coloca sobre el penis en erecció i recull el semen expulsat en l'ejaculació.
El condón más caro del mundo - Busca ya la nueva edición 2020-2021

Activitat 10

Aparell reproductor
- Quin procés s'està produint?
La fecundació de l'òvul.
- Descriu-lo amb les teves paraules
Aquest video tracta sobre com els espermatozoides entren a la vagina  i busquen a l'òvul per fecundar-lo hi ha alguns que no arriben i els que arriben només entra un, quan ja entra l'òvul es tanca i es va duplican fins arribar a un lloc i iniicia l'implantació.

Activitat 9

L' aparell reproductror masculí
 Testicles:són cadascuna de les gònades masculines, productores d'espermatozous i d'hormones sexuals masculines , principalment testosterona. Són uns òrgans glandulars que formen part de l'aparell reproductor masculí.

Escrot:és la bossa que cobreix i allotja als testicles fora de l'abdomen en els mamífers i en l'ésser humà.

Penis:és un òrgan genital que tenen els exemplars mascles d'alguns animals, que s'ocupa de la copulació, a més de servir per a l'excreció urinària.

Gland:és l'estructura bulbosa sensible al final distal del penis. 

Prepuci:El prepuci és un replec cilíndric de pell que cobreix i protegeix el gland del penis i, parcialment o totalment, el meat urinari.

Conductes genitals:Són els conductes que recorren els espermatozoides en la seva sortida cap a l'exterior del cos.

Glàndules annexes:Secreten diverses substàncies a l'interior de l'aparell reproductor.

Epidídims: És un tub molt llarg, fi i enrotllat i està damunt de cada testicle. Dins de cada epidídim s'emmagatzemen i maduren els espermatozoides durant 3 o 4 dies on desenvolupen una cua per moure's ràpidament i s'esperen a ser emesos a l'acte de l'ejaculació.

Conductes deferents:Són un parell de tubs musculars envoltats de múscul llis, cada un de 30 cm aproximadament, que connecten, cadascun, l'epidídim amb el conducte ejaculador corresponent, per tal de transportar el semen. Durant l'ejaculació els tubs llisos es contrauen, enviant el semen als conductes ejaculadors i després a la uretra, des d'on és expulsat a l'exterior.

Vesícules seminals:són unes glàndules productores del 60% del volum del líquid seminal situades en l'excavació pelviana. Darrere de la bufeta urinària, davant del recte i immediatament per sobre de la base de la pròstata, amb la qual estan unides pel seu extrem inferior.

Uretra:és el conducte pel qual discorre l'orina des de la bufeta urinària fins a l'exterior del cos durant la micció.

Glàndules de Cowper:són dues glàndules exocrines del sistema reproductor masculí dels mamifers.

Pròstata:és una glàndula exocrina tubuloalveolar de l'aparell reproductor masculí, exclusiva dels mamífers.

Es diu espermatogènesi i tracta que primer pasa la proliferació on es produeixen espermatogonis, segon el creixemnt on pasen a espermatòcits, al tercer la maduració on es converteixen en espermàtides i a la última fase que es la diferenciació ja estan els espermatozoides.

El semen està format per els espermatozoides i les glàndules annexes.




jueves, 14 de mayo de 2020

Activitat 8

Sistema reproductor femení
Fase folicular: Durant aquesta fase, el seu cos es prepara per a l'ovulació i hi ha un augment d'hormones per iniciar el procés d'ovulació.

Menstruación:es el sagnat que experimenten les dones i algunes femelles mamíferes quan l'òvul, que s'expulsa de l'ovari per ser fecundat, no es fertilitza.

Ovulación:és un dels processos de l'cicle menstrual de la dona en el qual un fol·licle ovàric es trenca i allibera un oòcit terciari.

Fase lútea:En el cas que no es produeixi la fecundació, es caracteritza per la síndrome premenstrual, una etapa que es distingeix per símptomes de depressió, tensió mamària, canvis d'humor i irritabilitat, entre d'altres.

a)En quin moment del cicle hi ha un nivell més baix d'hormones en sang?
A la fase folicular
b) Quins són els dies més fertils del cicle per aconseguir la fecundació de l'òvul?
 Als dies de la ovulació